Forum England & Forum İngiltere & İngiltere Vizesi & Uk visas
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum England & Forum İngiltere & İngiltere Vizesi & Uk visas

Sitemiz Kayıtlı Kullacılar İçin Daima Ücretsiz Kalacaktır , Lütfen Üye Olunuz.. Register Please
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Ankara Anlaşması ve Öğrenci Vizelerinde Temyiz Hakkı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Posts : 125
Join date : 13/02/11
Age : 36
Location : Turkey

Ankara Anlaşması ve Öğrenci Vizelerinde Temyiz Hakkı  Empty
MesajKonu: Ankara Anlaşması ve Öğrenci Vizelerinde Temyiz Hakkı    Ankara Anlaşması ve Öğrenci Vizelerinde Temyiz Hakkı  EmptyPaz Şub. 13, 2011 10:13 am

Son dönemde Ankara Anlaşması ve öğrenci vizesi ile İngiltere’de oturum hakkı alan kişi sayısı hızla yükseliyor. Ankara Anlaşması ve öğrenci vizesi hakkında az çok bilginizin olduğunu kabul ediyorum ve bu yazımızı vizelerinizin teknik boyutlarıyla değil tamamen red edilme durumunda yapmanız gerekenler ve yasal haklarınıza ayıralım. Bu konuya kısaca temyiz hakları diyebiliriz.

İlk olarak başvurunuz red edildi ise kesinlikle umutsuzluğa kapılmayın. Yapacağınız itiraz başvuruları sandığınız kadar karışık ve zor değildir. Duruma şöyle bakmak gerekir , bir temyiz davasında karşı tarafın bütün kartları masadadır ve sizinde red edilme sebebiniz açıkça size belirtilmiştir. Red edilme sebeplerinize tam donanımlı bir şekilde hazırlanarak temyiz davanıza korkmadan başlayabilirsiniz. Aslında düğündüğünüz zaman , başvuru sürecinde bütün insiyatif karşı tarafındır. Ama temyiz davasında gerçekten çekinecek bir durum söz konusu değildir ve bu süreçte avantaj sizdedir.

Ankara Anlaşması ve Öğrenci vizeleri red durumunda izlenmesi gereken prosedür:


Başvurunuzun red edilme durumunda İçişleri Bakanlığı (Home Office) red gerekçelerinizi yazılı bir şekilde tarafınıza göndermek zorundadır. Red gerekçeleriniz elinize ulaştığı tarihten itibaren 28 gün içerisinde red kararına itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. Bu 28 günlük süreyi kaçırmamalısınız.

28 günlük zaman limiti içerisinde temyiz başvurunuzu konuya hakin olan bir avukat aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Avukatınız gerekli temyiz başvurusunu yazılı yapmak durumunda ve itiraz gerekçelerinizi açıklamak zorundadır. Söz konusu 28 günlük sure içerisinde bu başvuru yapılırsa , temyiz dosyanız resmi olarak mahkemede dava olarak açılacaktır. Ek olarakta dosyanızın mahkeme tarafından değerlendileceğine dair size veya avukatınıza bildirim yapılıcaktır. İlk bildirimde itiranızın mahkemece onaylandığı belirtilir. İkinci bildirimde ise duruşma tarihinizi belirten bir bildirim gelicektir. Davanızı görecek olan mahkemenin adı “Immigration Tribunal” olarak bilinir ve bu mahkemelerden bir çok şehirde bulunmaktadır.

Duruşma tarihinizi öğrendikten sonra size düşen temyiz davasının detaylı bir şekilde hazırlanmasını sağlamaktır. Bunu nasıl sağlayabilirsiniz? Avukatınıza davanızla son derece yakından ilgilendiğinizi gösterip , red gerekçelerinizi çürütmeyi amaçlayarak avukatınızla aktif ve katılımcı şekilde çalışmak olucaktır. Bu süreçte red gerekçelerinizi haksız çıkarıcak bütün belgeleri sunmaya çalışın. Canlı tanıklarda önemli bir yer teşkil etmektedir.

Temyiz duruşmaları genel olarak 1 veya 2 saat gibi bir sürede sonuçlanır. Duruşmanıza bakıcak olan hakin red gerekçelerini daha önceden bildiği için konuya hakimdir. Duruşma sırasında karşı taraf yazılı olan red gerekçelerini sözlü olarak mahkemeye sunar. Bundan sonra ise sizing avukatınız red gerekçelerini çürütme amaçlı sözlü olarak gereken savunmasını yapar ve vizenizin onaylanmasını talep eder. Duruşma sırasında tanık ve belgeleriniz değerlendirilir. Canlı tanıklarınız var ise bu kişiler dinlenir ve gerektiği doğrultuda sorguya çekilirler. Son olarakta hakim kararını verir.

Temyiz davanız red edilirse ne olur?

Bu sorunun cevabı kendi içinde saklıdır. Asıl soru neden red ediliği ile ilgilidir. Örnek olarak belge üzerinde sahtecilik yaptığınız ortaya çıkarsa yapabileceğiniz hiç birşey yoktur. Eğer davanızın güçsüzlüğü doğrultusunda bir red kararı verildi ise temyiz davanızı gören hakimden bir üst mahkeme itiraz edebilmeniz için izin istemeniz gerekecektir. İzin çıkması durumunda bir üst mahkemede davanızın tekrar değerlendirmesini sağlayabilirsiniz.

Bir üst mahkemeye başvurma süreci ilk itiraz süreci ile aynıdır. Tek değişiklik ise en geç 10 gün içerisinde başvuru yapmanız gerekmektedir. Bir üst mahkeme daha çok yasal prosedür bakımından değerlendirir. Yani değerlendirme tamamen yasal prosedür ve hukuk ilkeleri çerçevesinde ele alınır. Örnek vermek gerekirse alt mahkeme hukuksal dayanaklar dışında bir karar vermiş veya geçerli hukuk kurallarını yanlış yorumlamış ise.


Alt mahkeme üst mahkemede başvurunuzn değerlendirme talebinize gerekli izini vermemiş ise ne yapabilirsiniz? :

Bu durumda yasal açıdan yapabileceğiniz tek işlem alınan kararın yanlış olduğuna dair bu kararı bir üst mahkemeye itiraz etmek olucaktır. Kısacası itiraz hakkınızın verilmediği için dava açmış olursunuz. Buna “Judicial review” denir. ‘Judicial review” itirazınız sizin lehinize sonuçlanırsa vize red davanızı bir üst mahkemede temyiz etme hakkını vericektir.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://forumengland.yetkin-forum.com
 
Ankara Anlaşması ve Öğrenci Vizelerinde Temyiz Hakkı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Ankara Anlaşması İşçi Vizesi
» Ankara Anlaşması, Süresiz Oturum ve Vatanadaşlık
» Mevcut Vizenizden Ankara Anlaşması Vizesine Geçiş

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Forum England & Forum İngiltere & İngiltere Vizesi & Uk visas :: Haberler (News)-
Buraya geçin: